Frågor & svar

Världens Musik & Mat på Stenhammar är en integrationsfest & matbasar för alla åldrar. Här har vi sammanställt svaren på några frågor du som gäst kan ha inför festen i slottsparken den 1 september 2019.

HUR TAR MAN SIG TILL STENHAMMAR SLOTT?

– Stenhammar ligger i hjärtat av Södermanland, strax utanför Flen ett stenkast från järnvägen mellan Stockholm och Katrineholm. Under integrationsfesten kommer alla vägar vara öppna, det vill säga kommer du från Katrineholm svänger du av väg 55 mot Lida Gård. Kommer du från Flen tar du Drottninggatan ut förbi Hammarvallen. Från centrala Flen är det cirka två kilometer till Stenhammar, en promenad genom de vackra ekhagarna rekommenderar vi verkligen.

KAN MAN PARKERA VID OMRÅDET?

– Det kommer att finnas parkering på området till en kostnad om 50 kronor, måste betalas kontant. 

VAD FINNS DET FÖR MAT & DRYCK PÅ OMRÅDET?

– Mat från alla världens hörn kommer att finnas till försäljning på området. Tänk på att Swish eller kontanter kan behövas.

VAD FÅR JAG INTE TA MED MIG IN PÅ KONSERTOMRÅDET?

– Egen mat & dryck är förbjudet på konsertområdet. Vidare är det förbjudet med djur, paraplyer, selfiepinnar, systemkameror, videokameror, glasflaskor, stolar/pallar, knivar eller andra farliga föremål.

OM DET REGNAR?

– Vi har gratis regnponchos att dela ut, men vi rekommenderar kläder efter väder och det är såklart bäst att ha med sig en egen regnjacka. Paraplyer är förbjudna på området av säkerhetsskäl.

FINNS DET SITTPLATS PÅ OMRÅDET?

– Nej, det är ståplats på konserten. Men en egen filt kan man ha med sig om man vill slå sig ner en bit bort. Av säkerhetsskäl är det förbjudet att ta med sig egna stolar/pallar.

HUR SER TILLGÄNGLIGHETEN UT?

– Tillgänglighetsplatser kommer att finnas. Tillgänglighetsanpassad toalett finns på området.

FINNS DET TOALETTER PÅ OMRÅDET?

– Ja, det kommer att finnas wc på området, samt tillgänglighetsanpassad wc.

FINNS DET SJUKVÅRDARE OCH SÄKERHETSPERSONAL PÅ OMRÅDET?

– Ja, sjukvårdare och ordningsvakter kommer att finnas i slottsparken.

VAD ÄR DET FÖR ÅLDERSGRÄNS?

– Integrationsfesten är för alla åldrar! Tänk dock på att musiken kan uppfattas som hög och att hörselkåpor/öronproppar kan vara bra. Vi följer självklart Folkhälsomyndighetens riktvärden för höga ljudvolymer.

PRESS/ACKREDITERING?

– Alla ackrediteringar går via hovets presschef Margaretha Thorgren: margaretha.thorgren@royalcourt.se

ÖVRIGA FRÅGOR?

– Har du fler frågor än de vi listat ovan kontakta Hannah Larsson, vd Lida Gård och projektledare för Världens Musik & Mat på Stenhammar, via telefon: 070–47 11 289 eller mejl: hannah.larsson@lidagardflen.se