Frågor & svar

Världens Musik & Mat på Stenhammar är en integrationsfest & matbasar för alla åldrar. Här har vi sammanställt svaren på några frågor du som gäst kan ha inför festen i slottsparken den 1 september 2019.

HUR TAR MAN SIG TILL STENHAMMAR SLOTT?

– Stenhammar ligger i hjärtat av Södermanland, strax utanför Flen ett stenkast från järnvägen mellan Stockholm och Katrineholm. Under integrationsfesten sker all biltrafik via väg 55, sväng in mot Lida Gård och följ anvisningarna till hänvisad parkering. Från centrala Flen är det cirka två kilometer att gå till Stenhammar, en promenad genom de vackra ekhagarna rekommenderar vi verkligen.

KAN MAN PARKERA VID OMRÅDET?

– Det kommer att finnas parkering på området till en kostnad om 50 kronor, betalas kontant eller via Swish. Notera att all biltrafik till slottet denna dag sker via infarten från väg 55, kör mot Lida Gård och följ anvisningarna.

VAD FINNS DET FÖR MAT & DRYCK PÅ OMRÅDET?

– Mat från alla världens alla hörn kommer att finnas till försäljning på området i den stora matbasaren. Tänk på att Swish eller kontanter kan behövas. 

VAD FÅR JAG INTE TA MED MIG IN PÅ KONSERTOMRÅDET?

– Paraplyer, selfiepinnar, systemkameror, videokameror, glasflaskor, knivar eller andra farliga föremål.

OM DET REGNAR?

– Det kommer att finnas gratis regnponchos som delas ut, men vi rekommenderar kläder efter väder och det är såklart bäst att ha med sig en egen regnjacka. Paraplyer är förbjudna på området av säkerhetsskäl.

FINNS DET SITTPLATS PÅ OMRÅDET?

– Nej, det är ståplats på konserten. Men en egen filt, stol eller pall kan man ha med sig om man vill slå sig ner.

HUR SER TILLGÄNGLIGHETEN UT?

– Tillgänglighetsplatser kommer att finnas. Tillgänglighetsanpassad toalett finns på området. För dem som har svårt att gå mellan parkeringen och entrén till parken har vi en bil som går fram & tillbaka, prata med parkeringsvakterna så löser vi detta.

FINNS DET TOALETTER PÅ OMRÅDET?

– Ja, det kommer att finnas wc på området, samt tillgänglighetsanpassad wc.

FINNS DET SJUKVÅRDARE PÅ OMRÅDET?

– Ja, sjukvårdare kommer att finnas i slottsparken.

RÖKNING?

– Rökning är förbjudet på hela festområdet.

VAD ÄR DET FÖR ÅLDERSGRÄNS?

– Integrationsfesten är för alla åldrar! Tänk dock på att musiken kan uppfattas som hög och att hörselkåpor/öronproppar kan vara bra. Vi följer självklart Folkhälsomyndighetens riktvärden för höga ljudvolymer.

PRESS/ACKREDITERING?

– För pressackreditering kontakta Ulrika Sturén, informationsansvarig Lida Gård, via mejl ulrika.sturen@lidagardflen.se eller telefon 070-789 30 34.

ÖVRIGA FRÅGOR?

– Har du fler frågor än de vi listat ovan kontakta Hannah Larsson, vd Lida Gård och projektledare för ”Världens Musik & Mat på Stenhammar”, via telefon 070–47 11 289 eller mejl hannah.larsson@lidagardflen.se